preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split

 > Naslovnica

OBAVIJESTI

Dan njemačkog jezika

Autor: Administrator , 3. 4. 2017.

31.03.2017. u dvorani Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu održan je Dan njemačkog jezika. U sklopu Erasmus+projekta Mi djeca EU kažemo, manuški glumci su prikazali Crvenkapicu kroz projektnu temu diskriminacije. 

Naime, Crvenkapica je predstavljena kao bezobrazno i neodgojeno derište, koje nema poštovanja prema nikome. Vuka, koji je u našoj priči dobar iako strašno izgleda,  tuče i maltretira. Majku ne sluša, baki ne želi pomoći, a Tarzana, koji joj pokušava priskočiti u pomoć kada lažno vuka optužuje da je napada, tjera, jer se od svoje zloće osjeća snažno i moćno.  Majka joj popušta i dodvorava joj se, te je u konačnici želi premjestiti u drugu školu, jer su svi krivi za njezin neuspjeh u školi, očekujući kroz promjenu sredine bolji uspjeh u školi i u društvu. No život joj je dodijelio lekciju, pa u novoj školi susreće verbalne nasilnice Snjeguljicu i Matovilku. Pepeljuga spašava stvar, prekida verbalno zlostavljanje i podsjeća ih na zlostavljanje koje su i same prošle od strane maćehe i vještice. Za kraj djevojke pokazuju da im je žao zbog nasilničkog ponašanja, pa u znak prijateljstva i zajedništva svi zajedno zaplešu uz pjesmu "Happy".
 
    U ulozi Crvenkapice Ivana Čorvilo,  majka Marija Budić Leto, lovac Roko Ugrina, vuk Zoran Perković, Tarzan Mihovil Kuliš, tri praščić Roko Butorac, Roko Markovina, Ante Lisica, pripovjedač na njemačkom Mihovil Parčina, interpretatori na hrvatskom Karla Kriste Babić i Luka Kovačević.
 
Tajana Bundara
 
UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Od 25. svibnja 2018. godine je počeo teći rok za iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše u NISpuSŠ-u. Ako zainteresirani učenici u zadanom roku od 25. svibnja do 31. svibnja 2018. ne iskažu interes, ne će biti u mogućnosti ostvariti bodove za upis u razredne odjele za sportaše te se ne će moći upisati u razredne odjele za sportaše.


UPISI

UPIS U PRVI RAZRED

2018./2019.

VAŽNA OBAVIJEST ZA BUDUĆE PRVAŠE!

 

Poštovani roditelji,

na temelju  Uredbe o zaštiti podataka  popis djece upisane u prvi razred u školskoj godini 2018./2019. ne smijemo objavljivati na web stranicama škole.

Popis djece koja u rujnu kreću u prvi razred  bit će objavljen na centralnom oglasu škole 11. lipnja 2018.

Stručno razvojna služba škole

Priloženi dokumenti:
upisi u 1 razred.pdf

CARNET e-Škole

Mi djeca EU kažemo...


Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve naše drage učenike, djelatnike i roditelje da je naša škola već drugi put za redom koordinator međunarodnog projekta pod pokroviteljstvom programa Erasmus+. Naš prvi projekt "Od starog pisma do novog prijateljstva" uspješno smo priveli kraju i krenuli 1.9.2016. u realizaciju drugog projekta kojega smo nazvali "Mi djeca EU kažemo...".
Dvije su okosnice projekta: razvijanje osnovnih vještina (čitanje, pisanje, govorenje i slušanje) te zaštita dječjih prava. Sve vas pozivamo na suradnju u brojnim aktivnostima (poveznica: Projekti > Mi djeca EU kažemo...)  koje ćemo provoditi u sljedeće dvije školske godine. 

Dragica Reljić

GRAD SPLIT - PRIJATELJ DJECE

EU PROJEKTI ŠKOLE MANUŠ

2014.-2016.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju