preskoči na sadržaj

Osnovna škola Manuš-Split

 > Naslovnica


OBAVIJESTI

Projekt okrunjen eTwinning oznakom kvalitete

Autor: Administrator , Tonka Orlandini, 21. 9. 2020.

eTwinning projekt 'Fostering critical thinking through storytelling' kojeg je napisala i osmislila Tajana Bundara, prof. engleskog i njemačkog jezika, nagrađen je s dvije nagrade kvalitete - za suradnju među učenicima i za sam projekt. Partneri u projektu su bili prof. Natalia Caracci iz Palerma, Italija i prof. Panagiota Lazaki iz Alexandroplisa, Grčka. Projekt je bio integriran u nastavu engleskog jezika, a aktivni sudionici su bili sada bivši 8.c i sadašnji 5.c pod vodstvom njihove učiteljice Smiljane Lešić.
 
Moto projekta je bio 'Education is not the learning of the facts, but the training of the mind to think.' A.Einstein
Cilj projekta je bio razvijanje kritičkog mišljenja i poticanje čitanja. Učenici su ovladali novim IKT alatima i vještinama, upoznali nove internacionalne prijatelje, naučili surađivati u online okruženju, poboljšali svoje komunikacijske vještine i socijalnu inteligenciju, ispolirali svoje prezentacijske vještine, shvatili važnost čitanja i literature, razvili kreativnost, inovativnost i interkulturalne kompetencije i poboljšali znanje engleskog jezika. Ovo je bilo bogato internacionalno i međugeneracijsko druženje.
 
Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama na ovom priznanju te se radujemo novim eTwinning projektima.
Sigurnost na internetu

Kako zaštititi djecu na internetu (videozapis)

 

Priloženi dokumenti:
HAKOM BROSURA 2018.pdf

CARNET e-Škole

Mi djeca EU kažemo...


Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve naše drage učenike, djelatnike i roditelje da je naša škola već drugi put za redom koordinator međunarodnog projekta pod pokroviteljstvom programa Erasmus+. Naš prvi projekt "Od starog pisma do novog prijateljstva" uspješno smo priveli kraju i krenuli 1.9.2016. u realizaciju drugog projekta kojega smo nazvali "Mi djeca EU kažemo...".
Dvije su okosnice projekta: razvijanje osnovnih vještina (čitanje, pisanje, govorenje i slušanje) te zaštita dječjih prava. Sve vas pozivamo na suradnju u brojnim aktivnostima (poveznica: Projekti > Mi djeca EU kažemo...)  koje ćemo provoditi u sljedeće dvije školske godine. 

Dragica Reljić

SPLIT - PRIJATELJ DJECE

EU PROJEKTI ŠKOLE MANUŠ

2014.-2016.

CMS za škole logo
Osnovna škola Manuš-Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju