preskoči na sadržaj

Osnovna škola Manuš-Split

 > Naslovnica

 


OBAVIJESTI

Projekt - "Manuš stari težački"

Autor: Dragica Reljić, 22. 1. 2021.

Ove školske godine prijavili smo se na javni natječaj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije vezano za program Baština. U okviru programa Baština u listopadu 2020.g. je raspisan natječaj za projekt pod nazivom "Čuvari baštine". U sklopu navedenog projekta sudjelovali smo s našim školskim projektom "Manuš stari težački". Naš projekt je prošao na javnom natječaju i u drugom polugodištu krećemo s projektnim aktivnostima o kojima ćemo vas redovito izvještavati. Veliki broj učenika pokazao je interes za sudjelovanje u projektu u kojemu ćemo istražiti prošlost Manuša. Manuš je uz Varoš, Dobri i Lučac staro predgrađe Splita u kojem su većinom živjeli splitski težaci.

Tragovi prošlosti svuda su oko nas. Dovoljno je da se prošećete Sredmanuškom, Vukasovićevom, Zagrebačkom ulicom, Tolstojevom i neke slike podsjetit će vas na stari težački Manuš. Dvori, balature, kamene skaline, luminari, fumari, volti, kapelice, kameni turanj…sve je još uvijek tu. To su svjedoci težačkog života Manušana.

Dragica Reljić, prof.
Upisi u prvi razred OŠ
Manuš stari težački


Priloženi dokumenti:
Projekt.docx

Sigurnost na internetu

Kako zaštititi djecu na internetu (videozapis)

 

Priloženi dokumenti:
HAKOM BROSURA 2018.pdf

CARNET e-Škole

Mi djeca EU kažemo...


Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve naše drage učenike, djelatnike i roditelje da je naša škola već drugi put za redom koordinator međunarodnog projekta pod pokroviteljstvom programa Erasmus+. Naš prvi projekt "Od starog pisma do novog prijateljstva" uspješno smo priveli kraju i krenuli 1.9.2016. u realizaciju drugog projekta kojega smo nazvali "Mi djeca EU kažemo...".
Dvije su okosnice projekta: razvijanje osnovnih vještina (čitanje, pisanje, govorenje i slušanje) te zaštita dječjih prava. Sve vas pozivamo na suradnju u brojnim aktivnostima (poveznica: Projekti > Mi djeca EU kažemo...)  koje ćemo provoditi u sljedeće dvije školske godine. 

Dragica Reljić

SPLIT - PRIJATELJ DJECE

EU PROJEKTI ŠKOLE MANUŠ

2014.-2016.

CMS za škole logo
Osnovna škola Manuš-Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju