preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split


Povijesna grupa

OD STAROG PISMA DO NOVOG PRIJATELJSTVA

Autor: Dragica Reljić, 22. 11. 2014.

U sklopu našeg europskog projekta "Od starog pisma do novog prijateljstva" u našoj školi se odvijaju brojne aktivnosti. Jedan od njih je  i radionica izrade glagoljskih listina. Učenici prepisuju glagoljicom tekstove koje su samostalno izabrali. Na taj način uče glagoljska slova. Također svoje listine ukrašavaju različitim ornamentima kao što su pleter, vinova loza ili se prepuštaju volji svoje mašte. Izrađuju inicijale i minijature. Trenutno su u početnoj fazi u kojoj svoje listine ispisuju olovkom, a potom će ih ukrasiti tuš perom.

Cilj nam je glagoljicu otrgnuti zaboravu, a kroz naš europski projekt promovirati je kao jedan od hrvatskih nacionalnih simbola.

I Dan sjećanja na žrtve Vukovara, 18.11. povezali smo s našim projektom o glagoljici.
UPIS U SREDNJU ŠKOLU

UPISI

UPIS U PRVI RAZRED

2018./2019.

Priloženi dokumenti:
upisi u 1 razred.pdf

CARNET e-Škole

Mi djeca EU kažemo...


Zadovoljstvo nam je obavijestiti sve naše drage učenike, djelatnike i roditelje da je naša škola već drugi put za redom koordinator međunarodnog projekta pod pokroviteljstvom programa Erasmus+. Naš prvi projekt "Od starog pisma do novog prijateljstva" uspješno smo priveli kraju i krenuli 1.9.2016. u realizaciju drugog projekta kojega smo nazvali "Mi djeca EU kažemo...".
Dvije su okosnice projekta: razvijanje osnovnih vještina (čitanje, pisanje, govorenje i slušanje) te zaštita dječjih prava. Sve vas pozivamo na suradnju u brojnim aktivnostima (poveznica: Projekti > Mi djeca EU kažemo...)  koje ćemo provoditi u sljedeće dvije školske godine. 

Dragica Reljić

GRAD SPLIT - PRIJATELJ DJECE

EU PROJEKTI ŠKOLE MANUŠ

2014.-2016.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju