preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split

 > Predmeti  > Matematika
Matematika

IZLOŽBA "VOLIM MATEMATIKU"

Autor: Lahorka Havranek Bijuković, 23. 9. 2014.

Izložba "Volim matematiku"  održava se u Galeriji Klovićevi dvori  u Zagrebu od 14. listopada 2014. do 15. ožujka 2015.

 

Izložba je na posudbi iz Nacionalnog muzeja Liechtensteina (Vaduz), a u Zagreb dolazi kao rezultat suradnje Galerije Klovićevi dvori, Večernjeg lista i časopisa Radost. Autor izložbe je Georg Schierscher, bivši učitelj matematike. Prije Zagreba izložba je gostovala u Prirodoslovnom muzeju (Naturkundesmuseum / Joanneum) u Grazu gdje ju je posjetilo više od dvadeset tisuća posjetitelja.

 

Kako u Klovićevim dvorima ističu: „Izložba se sastoji od 100 fizičkih modela i prikazuje odabrani sadržaj školske matematike u sedam tematskih cjelina: rast i oblik, geometrija zlatnog reza, geometrijski oblici, Arhimed (ideje o krugu i kugli), na tragu inženjera (matematika u tehnici, na cestama i u građevini), ogledala (refleksija i simetrija), fraktalno i dinamički (matematika inspirirana oblacima, povrćem i burzovnim kotacijama) te daje posjetiteljima priliku da otkriju zanimljivosti o brojevima, formulama i matematičkim zakonitostima na interaktivan način iz svakodnevnih pojava. Predmeti iz prirode i svakodnevice, računalne grafike i animacije, markice, kovanice i medalje s matematičkim motivima pojašnjavaju temeljni koncept. Izložba je to koja budi znatiželju i potiče na razmišljanje te širi vidike učenika i studenata. Prikladna za učenike, ali i odrasle kako bi upotpunili znanje o matematici i zavoljeli je.“ Više o izložbi pogledajte na http://www.galerijaklovic.hr/izlozba/volim-matematiku.

 

Uz izložbu organizirat će se brojna zanimljiva događanja, radionice i predavanja. Sve informacije o događanjima moći ćete pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva www.matematika.hr.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju