2016-12-02 10:47:55

ODRŽANA ZLATNA VEČER MATEMATIKE

U četvrtak 1. prosinca 2016. održana je Zlatna večer matematike u Splitu. Program je bio namijenjen polaznicima dječjih vrtića te učenicima osnovnih i srednjih škola grada Splita i okolice. Matematičke igre i zagonetke te prezentacije radova prikazane na Zlatnoj večeri bile su inspirirane  "Pričama iz davnina" Ivane Brlić Mažuranić i radom slavnog matematičara Gottfrieda Wilhelma Leibniza.

Atmosfera je bila prekrasna, s pravim adventskim ugođajem. Mnoštvo posjetitelja pomno je razgledalo pripremljeni program u Staroj gradskoj vijećnici te Kinoteci Zlatna vrata. Na kraju događanja podijeljeni su i prigodni darovi sudionicima nagradne igre čije se javno izvlačenje odigralao na Pjaci uz glazbu koju je puštao dobro raspoloženi DJ.

Učenici OŠ Manuš, Roko Martinić, Ivan Marušić, Duje Perković i  Leon Juras, odlično i profesionalno predstavili su svoj rad na temu "Leibnizov računski stroj"  i pokazali da se na njih može računati i u budućnosti. U nastavku možete pročitati tko je sve sudjelovao na manifestaciji.

 

Osnovne škole i srednje škole:

Osnovna škola  Pujanki, Split
II. gimnazija, Split
Osnovna škola  Kamen-Šine
Osnovna škola Split 3
III.gimnazija, Split
Osnovna škola Trstenik
Osnovna škola Manuš-Split
Osnovna škola prof. Filipa Lukasa
SŠ Ivana Meštrovića Drniš
Osnovna škola kraljice Jelene, Solin
Osnovna škola Mejaši
Osnovna škola Sućidar
Turističko - ugostiteljska škola, Split
Osnovna škola kralja Zvonimira, Seget Donji, Trogir
Osnovna škola Strožanac, Strožanac - Podstrana

te

Dječji vrtić "Radost" Split
Hrvatska Mensa
Udruga Inovatic


Osnovna škola "Manuš" Split