preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split

PROJEKTNE AKTIVNOSTI U LISTOPADU

Autor: Dragica Reljić, 6. 11. 2015.

Od 27. rujna do 1. listopada 2015.g., zahvaljujući projektu "Od starog pisma do novog prijateljstva", posjetili smo još jednu državu iz koje nam dolaze škole-partneri. Bila je to druga u nizu naših planiranih projektnih mobilnosti. Nakon Portugala putovali smo u Rumunjsku, u gradić na obali Crnog mora, Valu lui Traian.

U mobilnosti su sudjelovale ravnateljica škole, Marita Guć, voditeljica projekta, učiteljica razredne nastave Jelica Balić i koordinatorica projekta, učiteljica engleskog jezika Danijela Erceg.

Cilj ovog susreta bio je utvrđivanje druge faze projekta, oblikovanje smjernica u izvođenju projektnih aktivnosti, diseminacije i evaluacije koje će se odvijati tijekom školske godine 2015./2016.

Učenici osnovne škole „Viceadmirala Ioana Murgescua“ priredili su sudionicima toplu dobrodošlicu uz bogati kulturno-umjetnički program. Učitelji domaćini predstavili su nastavne predmete, način rada i ocjenjivanja u rumunjskom školskom sustavu. Naše sudionice su bile posebno dirnute naporima koje partneri iz Rumunjske ulažu u realizaciju zajedničkog projekta.

Svaka od ovih projektnih mobilnosti je prilika za upoznavanje povijesti zemlje domaćina. Sudionici su posjetili brojne muzeje i kulturne spomenike te su se vratili kućama obogaćeni za jedno novo i lijepo iskustvo. Stoga se radujemo našoj sljedećoj mobilnosti u Republiku Tursku u koju će ovaj put  biti uključeni i učenici.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju