preskoči na sadržaj

Osnovna škola Manuš-Split

 > Erasmus+
ERASMUS+ PROJEKT "Od starog pisma do novog prijateljstva"

 

 

 

 

 

 

Naša škola je izradila  projekt "Od starog pisma do novog prijateljstva" kojega smo poslali Agenciji za mobilnost i programe EU- Erasmus plus na odobrenje. Na našu veliku radost projekt je odobren.

Osnovna tema našeg projekt je starohrvatsko pismo glagoljica. Ono je jedan od simbola hrvatskog nacionalnog identiteta i cilj ovog programa je njegovanje i očuvanje glagoljice od zaborava. Našem projektu su se priključile i škole-partneri iz Rumunjske, Turske, Poljske i Portugala. Oni će u sklopu ovog projekta proučavati i predstaviti svoja stara zaboravljena pisma.

Projekt je počeo 1.9.2014.g. i trajat će sljedeće dvije godine, do kolovoza 2016. Tijekom toga razdoblja planiramo provesti brojne radionice i druge aktivnosti vezane za glagoljicu. Jedan od naših ciljeva je da upotrebom suvremene tehnologije približimo povijesne sadržaje našim učenicima.

Također planiramo i posjete školama-partnerima. Već u listopadu 2014.g. predstavnici naše škole odlaze u posjet školi u Portugalu, a u svibnju, od 4. do 8. svibnja 2015.g. nama dolaze u posjet učitelji i učenici iz škola-partnera. Tijekom njihova posjeta kako je već rečeno organizirat ćemo i posjet naših gostiju Saloni, Dioklecijanovoj palači, Pustinji Blaca na Braču i glagoljaškom samostanu na Priku.

Najveća vrijednost svih ovih događanja je druženje učenika iz različitih dijelova Europe, iz različitih kulturnih sredina, različitih vjera. Okupili smo se  kako bismo bolje upoznali svoju povijest, ali i povijest drugih. Ovakvi sureti potiču veći stupanj razumijevanja i tolerantnost među nacijama Europe. Ovakvi susreti grade mostove prijateljstva među mladim ljudima i zalog su sretne i mirne budućnosti.

 


CMS za škole logo
Osnovna škola Manuš-Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju