preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Manuš" Split

Pravila OŠ Manuš


Pravila OŠ Manuš

Drugi projektni sastanak

Drugi projektni sastanak održan je 30. i 31. ožujka na otoku Kreti. Domaćin nam je bio University Campus Gallos KEME (Center for Research & Studies).

Na sastanku je bilo govora o prethodno odrađenim aktivnostima čiji su nositelji fakulteti koji sudjeluju u projektu. Posebno se raspravljalo o rezultatima anketa provedenih u školama na temu školskog nasilja. Upoznavali smo se s metodom podrške pozitivnim oblicima ponašanja (Positive Behavior Support). Cardet, partnerska ustanova, izradila je website, logo i letak za projekt.

Za neformalna druženja imali smo malo vremena, te smo ga nastojali utrošiti korisno-isprobavajući ukusne kretske specijalitete. J

Andrijana Zec - Peškirić


Rješavanje problema ponašanja u školi kroz podršku pozitivnim oblicima ponašanja

Ove godine postali smo partneri u novom Erasmus + projektu naslova „Rješavanje problema ponašanja u školi kroz podršku pozitivnim oblicima ponašanja‟ (Tackling School Discipline Issues with Positive Behavior Support)

Kroz suradnju osnovnih škola i akademskih ustanova u Europi, projekt TaSDi-PBS se usmjerava na pitanja školske discipline kroz preveniranje neuspjeha i problema u ponašanju.

O projektnim ciljevima razgovarali smo na sastanku na Cipru od 30.10.-2.11. Našu školu su predstavljale ravnateljica Marita Guć i učiteljica engleskog jezika Andrijana Zec-Peškirić.

Osim naše škole ostale partnerske ustanove su:

Sveučilište u Splitu, Split, Hrvatska (voditelji projekta)
CARDET, Nikozija, Cipar
Fundacio Ampans, Manresa, Španjolska
Windesheim University of Applied Sciences, Zwolle, Nizozemska
INNOVADE, Ltd., Nikozija, Cipar
University of Crete, Rethimno, Grčka

Nestrpljivo iščekujemo sljedeći susret!

Andrijana Zec-Peškirić


CMS za škole logo
Osnovna škola "Manuš" Split / Vukovarska 11, HR-21000 Split / os-manus-st.skole.hr / ured@os-manus-st.skole.hr
preskoči na navigaciju